Nutriční hodnoty (Pesto z mangoldu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 461 kJ / 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,63 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,63 g |
Tuky | 44,04 g |
– nasycené | 7,22 g |
– nenasycené | 36,28 g |
–– mononenasycené | 20,00 g |
–– polynenasycené | 16,28 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 9,47 g |
Cholesterol | 24 mg |
Sodík | 403 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 20,15 g |
– cukry | 3,61 g |
––– laktóza | 2,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 250 g mladých mangoldových listů | Mangold | |
80 g 80 g oloupaných mandlí | Mandle neloupané | 80 g |
40 g 40 g strouhaného sýra (parmezán, Gran Moravia) | Sýr kravský tvrdý 30% | 40 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská |