Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mrkvový dort II.)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 539 kJ /
4 909 kcal
Bílkoviny65,16 g
– z toho živočišné bílkoviny32,95 g
– z toho rostlinné bílkoviny32,21 g
Tuky352,81 g
– nasycené205,78 g
– nenasycené134,30 g
–– mononenasycené109,57 g
–– polynenasycené24,73 g
––– omega 32,61 g
Vláknina17,70 g
Cholesterol 1,51 g
Sodík 601 mg
Sůl1,87 g
Sacharidy359,39 g
– cukry213,55 g
––– laktóza22,79 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g mrkve jemně nastrouhané Mrkev čerstvá 200 g
170 g 170 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 170 g
60 g 60 g mandlí nasekaných jemně umletých Mandle neloupané 60 g
10 g 10 g kypřícího prášku s vinným kamenem (Dr. Oetker) Kypřící prášek 10 g
140 g 140 g změklého másla Máslo kravské 140 g
160 g 160 g cukru Cukr bílý 160 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice Skořice ceylonská 4 g
citron - Nastrouhaná citronová kůra z ½ citronu nebo ½ lžičky citronového aroma (Dr. Oetker) Citronová kúra čerstvá
100 g 100 g bílého jogurtu Jogurt kravský bílý 1,5% 100 ml
3 3 vejce oddělené žloutky od bílků Vaječný žloutek 69 g
Špetka Špetka soli Sůl mořská
150 g 150 g mascarpone Mascarpone 150 g
400 g 400 g smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 400 ml
2 sáčky 2 sáčky ztužovače šlehačky (Dr. Oetker.) Ztužovač šlehačky 20 g
Moučkový cukr podle chuti Cukr bílý
Citronová poleva (Dr. Oetker) Poleva bílková
Marcipán (Dr. Oetker) Marcipán
Gelové barvy – červená, žlutá a zelená (Dr. Oetker) E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 )

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.