Nutriční hodnoty (Mrkvový dort II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 539 kJ / 4 909 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,16 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 32,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,21 g |
Tuky | 352,81 g |
– nasycené | 205,78 g |
– nenasycené | 134,30 g |
–– mononenasycené | 109,57 g |
–– polynenasycené | 24,73 g |
––– omega 3 | 2,61 g |
Vláknina | 17,70 g |
Cholesterol | 1,51 g |
Sodík | 601 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 359,39 g |
– cukry | 213,55 g |
––– laktóza | 22,79 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g mrkve jemně nastrouhané | Mrkev čerstvá | 200 g |
170 g 170 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 170 g |
60 g 60 g mandlí nasekaných jemně umletých | Mandle neloupané | 60 g |
10 g 10 g kypřícího prášku s vinným kamenem (Dr. Oetker) | Kypřící prášek | 10 g |
140 g 140 g změklého másla | Máslo kravské | 140 g |
160 g 160 g cukru | Cukr bílý | 160 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
citron - Nastrouhaná citronová kůra z ½ citronu nebo ½ lžičky citronového aroma (Dr. Oetker) | Citronová kúra čerstvá | |
100 g 100 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 100 ml |
3 3 vejce oddělené žloutky od bílků | Vaječný žloutek | 69 g |
Špetka Špetka soli | Sůl mořská | |
150 g 150 g mascarpone | Mascarpone | 150 g |
400 g 400 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
2 sáčky 2 sáčky ztužovače šlehačky (Dr. Oetker.) | Ztužovač šlehačky | 20 g |
Moučkový cukr podle chuti | Cukr bílý | |
Citronová poleva (Dr. Oetker) | Poleva bílková | |
Marcipán (Dr. Oetker) | Marcipán | |
Gelové barvy – červená, žlutá a zelená (Dr. Oetker) | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |