Nutriční hodnoty (Celerový krém s rozmarýnem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 123 kJ / 268 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,11 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,62 g |
Tuky | 18,13 g |
– nasycené | 9,04 g |
– nenasycené | 9,28 g |
–– mononenasycené | 5,13 g |
–– polynenasycené | 4,15 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 11,05 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 425 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 16,43 g |
– cukry | 5,40 g |
––– laktóza | 0,12 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
15 g 15 g másla (pro veganskou verzi použijeme olej) | Máslo kravské | 15 g |
40 g 40 g světlé části pórku | Pórek čerstvý | 40 g |
180 g 180 g oloupaného bulvového celeru | Celer bulva čerstvá | 180 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
0,5 l 0,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
snítka snítka rozmarýnu (5 větších lístků) | Rozmarýn sušený | |
2 lžíce 2 lžíce sójové smetany (15-20ml) | Smetana sójová tekutá | 30 ml |
kousek kousek bagety nebo toastového chleba nakrájeného na kostky | Bageta pšeničná | |
oříšek oříšek másla | Máslo kravské | |
5 5 cm dlouhý kousek pórku | Pórek čerstvý | |
olej na smažení | Olej řepkový |