Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Celerový krém s rozmarýnem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 123 kJ /
268 kcal
Bílkoviny4,72 g
– z toho živočišné bílkoviny0,11 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,62 g
Tuky18,13 g
– nasycené9,04 g
– nenasycené9,28 g
–– mononenasycené5,13 g
–– polynenasycené4,15 g
––– omega 30,35 g
Vláknina11,05 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 425 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy16,43 g
– cukry5,40 g
––– laktóza0,12 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
15 g 15 g másla (pro veganskou verzi použijeme olej) Máslo kravské 15 g
40 g 40 g světlé části pórku Pórek čerstvý 40 g
180 g 180 g oloupaného bulvového celeru Celer bulva čerstvá 180 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
0,5 l 0,5 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 500 ml
snítka snítka rozmarýnu (5 větších lístků) Rozmarýn sušený
2 lžíce 2 lžíce sójové smetany (15-20ml) Smetana sójová tekutá 30 ml
kousek kousek bagety nebo toastového chleba nakrájeného na kostky Bageta pšeničná
oříšek oříšek másla Máslo kravské
5 5 cm dlouhý kousek pórku Pórek čerstvý
olej na smažení Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.