Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka s jáhlami a hlívou ústřičnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 931 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,66 g |
Tuky | 23,67 g |
– nasycené | 2,02 g |
– nenasycené | 21,27 g |
–– mononenasycené | 14,17 g |
–– polynenasycené | 7,10 g |
––– omega 3 | 1,81 g |
Vláknina | 12,12 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,14 g |
Sacharidy | 47,42 g |
– cukry | 15,39 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší cibule – 70 g | Cibule čerstvá | 1 g |
70 g 70 g mrkve | Mrkev čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
100 g 100 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 100 g |
200 g 200 g loupaných rajčat (sterilovaných; ½ plechovky) | Dužina červeného rajčete čerstvá | 200 g |
1/2 l 1/2 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
30 g 30 g jáhel | Jáhly | 30 g |
2 tobolky 2 tobolky kardamomu | Kardamom prášek | |
1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
petržel | Petržel kořenová čerstvá |