Nutriční hodnoty (Kadlíkův vepřový jazyk na houbách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 1 148 kJ / 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,80 g |
Tuky | 6,24 g |
– nasycené | 4,28 g |
– nenasycené | 1,85 g |
–– mononenasycené | 1,02 g |
–– polynenasycené | 0,83 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 114 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 25,71 g |
– cukry | 13,00 g |
––– laktóza | 9,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
uvařený malý vepřový jazyk | Jazyk vepřový | |
(cca 1/3 litru (cca 1/3 litru vývaru z jazyka) | Vývar hovězí | 333.3333432674408 ml |
200 gramů 200 gramů malých žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
200 gramů 200 gramů hlívy | Hlíva ústřičná syrová | 200 g |
1/2 sáčku 1/2 sáčku mražená zelenina do polévky | Mrkev mražená | |
menší cibule | Cibule čerstvá | |
2 deci 2 deci mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
vrchovatá lžíce lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
na špičku vařečky sádlo | Sádlo vepřové | |
3 3 sterilované feferonky | Chilli paprička sterilovaná | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
tymián | Tymián sušený |