Nutriční hodnoty (Pravý poctivý valašský frgál)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 39 536 kJ / 9 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 135,26 g |
Tuky | 434,15 g |
– nasycené | 198,51 g |
– nenasycené | 210,05 g |
–– mononenasycené | 134,37 g |
–– polynenasycené | 75,68 g |
––– omega 3 | 1,59 g |
Vláknina | 81,83 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,34 g |
Sacharidy | 1 108,71 g |
– cukry | 432,03 g |
––– laktóza | 11,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
125 g 125 g sádla | Sádlo vepřové | 125 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
kostka kostka droždí (pokojová teplota!) | Droždí pekařské lisované | |
250 ml 250 ml teplého mléka (na kvásek stačí trocha, zbytek do těsta) | Kvásek pšeničný | 250 ml |
200 g 200 g mletého máku | Mák modrý mletý | 200 g |
1/2 1/2 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
1 lžíce 1 lžíce povidel | Povidla | 23 g |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
krupicový cukr podle chuti | Cukr bílý | |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
2 2 měkké tvarohy v alobalu 500g | Tvaroh polotučný | |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
moučkový cukr podle chuti | Cukr bílý | |
1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
případně mléko na zředění | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
rozinky nebo drobné ovoce (borůvky, ostružiny..)- kdo má rád | Rozinky | |
400 g 400 g povidel | Povidla | 400 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce rumu | Rum | 25.5 ml |
dle uvážení na zhoustnutí trochu nastrouhaného perníku | Perník | |
žmolenka - hodně žmolenky:) | Eidam 30% t. v s. uzený | |
160 g 160 g hladké (polohrubé) mouky (zda raději křupavější) | Mouka pšeničná hladká | 160 g |
100 g 100 g krupicového cukru (80-90g) | Cukr bílý | 100 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
80 g 80 g rumu (ať to voní) | Rum | 80 ml |