Nutriční hodnoty (Dýňová polévka z dýně hokaido)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
Energie | 1 974 kJ / 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,57 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,13 g |
Tuky | 38,20 g |
– nasycené | 24,94 g |
– nenasycené | 13,69 g |
–– mononenasycené | 11,62 g |
–– polynenasycené | 2,07 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 8,58 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 3,28 g |
Sůl | 8,12 g |
Sacharidy | 23,97 g |
– cukry | 9,28 g |
––– laktóza | 4,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 velká dýně hokaido (1,7 kg) | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |
1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
120 ml 120 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 120 ml |
0,5 lžičky 0,5 lžičky sušeného tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
0,5 lžičky 0,5 lžičky sušené šalvěje | Šalvěj sušená | 2.5 g |
1 špetka 1 špetka mletého muškátového oříšku | Muškátový oříšek |