Nutriční hodnoty (Špenátová polévka se sýrem a bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 943 kJ / 703 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 33,89 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,91 g |
Tuky | 40,39 g |
– nasycené | 24,37 g |
– nenasycené | 14,71 g |
–– mononenasycené | 12,79 g |
–– polynenasycené | 1,92 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 14,73 g |
Cholesterol | 141 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,35 g |
Sacharidy | 34,99 g |
– cukry | 16,16 g |
––– laktóza | 9,91 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 PL 2 PL másla (30 g) | Máslo kravské | 20 g |
1 1 středně velká cibule nakrájené najemno | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku utřeného | Česnek čerstvý | 17.5 g |
1 1 středně velká brambora (nakrájená na kostičky) | Brambor zimní | 50 g |
1 1 masox | Bujón hovězí | |
1,2 litru 1,2 litru vody | Voda | 1200.0000476837158 ml |
1,5 KL 1,5 KL soli | Sůl mořská | 12 g |
1/4 KL 1/4 KL pepře čerstvě mletého | Pepř černý | 1.25 g |
300 g 300 g mraženého špenátu povoleného | Špenát mražený | 300 g |
150 g 150 g sýra Eidam (Gouda) | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |