Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Špenátová polévka se sýrem a bramborem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 943 kJ /
703 kcal
Bílkoviny44,80 g
– z toho živočišné bílkoviny33,89 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,91 g
Tuky40,39 g
– nasycené24,37 g
– nenasycené14,71 g
–– mononenasycené12,79 g
–– polynenasycené1,92 g
––– omega 30,14 g
Vláknina14,73 g
Cholesterol 141 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,35 g
Sacharidy34,99 g
– cukry16,16 g
––– laktóza9,91 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 PL 2 PL másla (30 g) Máslo kravské 20 g
1 1 středně velká cibule nakrájené najemno Cibule čerstvá 70 g
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku utřeného Česnek čerstvý 17.5 g
1 1 středně velká brambora (nakrájená na kostičky) Brambor zimní 50 g
1 1 masox Bujón hovězí
1,2 litru 1,2 litru vody Voda 1200.0000476837158 ml
1,5 KL 1,5 KL soli Sůl mořská 12 g
1/4 KL 1/4 KL pepře čerstvě mletého Pepř černý 1.25 g
300 g 300 g mraženého špenátu povoleného Špenát mražený 300 g
150 g 150 g sýra Eidam (Gouda) Sýr kravský tvrdý 30% 150 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.