Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jednoduchá bramborovo-pórková polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 616 kJ /
625 kcal
Bílkoviny11,69 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,69 g
Tuky17,26 g
– nasycené1,75 g
– nenasycené16,57 g
–– mononenasycené10,68 g
–– polynenasycené5,89 g
––– omega 31,40 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,26 g
Sůl8,00 g
Sacharidy99,18 g
– cukry5,66 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 - 2 lžíce 1 - 2 lžíce oleje Olej řepkový 16.5 ml
3 - 4 stroužky 3 - 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 24.5 g
3 3 větší pórky Pórek čerstvý
1/2 kg 1/2 kg škrobnatějších brambor Brambor zimní 500 g
1,5 litru 1,5 litru zeleninového vývaru (či stejné množství vody s odpovídajícím množstvím kvalitního zeleninového bujónu) Vývar zeleninový 1500 ml
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
1 lžička 1 lžička sušeného česneku Česnek sušený 5 g
rostlinná či ořechová smetana (např. AlproSoya, Provamel či Oatly) Smetana kravská sladká 12%
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
červená paprika na ozdobu Paprika červená čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.