Nutriční hodnoty (Vegan pizza (skoro Quattro Stagioni))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 800 kJ / 1 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 53,00 g |
Tuky | 15,65 g |
– nasycené | 2,53 g |
– nenasycené | 11,62 g |
–– mononenasycené | 8,37 g |
–– polynenasycené | 3,25 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,42 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 369,57 g |
– cukry | 14,15 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 kg 1/2 kg hladké či polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
3/4 lžičky 3/4 lžičky soli | Sůl mořská | 6 g |
1 hrnek 1 hrnek vlažné vody | Voda | 250 ml |
20 g 20 g čerstvého droždí (můžete použít i odpovídající množství sušeného) | Droždí pekařské lisované | 20 g |
3/4 lžičky 3/4 lžičky cukru | Cukr bílý | 3.75 g |
sugo, rajčatová omáčka (- v nabídce běžných supermarketů je spousta omáček na těstoviny či pizzu nejrůznějších chutí i vůní. Pokud chcete sugo udělat doma, stačí na oleji osmahnout pár stroužků stroužků rozmačkaného česneku, přidat drcená spařená rajčata (či rajčata z konzervy), trochu kvalitního rajčatového protlaku, italské bylinky a sůl a nechat probublat) | Protlak rajčatový | |
čerstvá rajčata (nakrájená na tenké plátky) | Rajče červené čerstvé | |
žampiony (nakrájené na tenké plátky) | Žampion čerstvý | |
sušená rajčata v oleji (nakrájená na malé kousky) | Rajčata červená sušená v oleji | |
nakládané artyčoky (nakrájené na větší kusy) | Artyčoky sterilované | |
sušené italské bylinky | Provensálské koření | |
čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
vegan sýr (není nutný, ale potěší) - dobrý je třeba VeganLine nebo Wilmersburger |