Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vegan pizza (skoro Quattro Stagioni))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 800 kJ /
1 864 kcal
Bílkoviny53,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny53,00 g
Tuky15,65 g
– nasycené2,53 g
– nenasycené11,62 g
–– mononenasycené8,37 g
–– polynenasycené3,25 g
––– omega 30,01 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,42 g
Sůl6,00 g
Sacharidy369,57 g
– cukry14,15 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 kg 1/2 kg hladké či polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 500 g
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje Olej olivový 11 ml
3/4 lžičky 3/4 lžičky soli Sůl mořská 6 g
1 hrnek 1 hrnek vlažné vody Voda 250 ml
20 g 20 g čerstvého droždí (můžete použít i odpovídající množství sušeného) Droždí pekařské lisované 20 g
3/4 lžičky 3/4 lžičky cukru Cukr bílý 3.75 g
sugo, rajčatová omáčka (- v nabídce běžných supermarketů je spousta omáček na těstoviny či pizzu nejrůznějších chutí i vůní. Pokud chcete sugo udělat doma, stačí na oleji osmahnout pár stroužků stroužků rozmačkaného česneku, přidat drcená spařená rajčata (či rajčata z konzervy), trochu kvalitního rajčatového protlaku, italské bylinky a sůl a nechat probublat) Protlak rajčatový
čerstvá rajčata (nakrájená na tenké plátky) Rajče červené čerstvé
žampiony (nakrájené na tenké plátky) Žampion čerstvý
sušená rajčata v oleji (nakrájená na malé kousky) Rajčata červená sušená v oleji
nakládané artyčoky (nakrájené na větší kusy) Artyčoky sterilované
sušené italské bylinky Provensálské koření
čerstvá bazalka Bazalka čerstvá
vegan sýr (není nutný, ale potěší) - dobrý je třeba VeganLine nebo Wilmersburger

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.