Nutriční hodnoty (Datlové muffiny s hruškou a vlašskými ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 508 kJ / 4 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 68,36 g |
Tuky | 216,48 g |
– nasycené | 23,26 g |
– nenasycené | 161,48 g |
–– mononenasycené | 32,98 g |
–– polynenasycené | 128,49 g |
––– omega 3 | 24,24 g |
Vláknina | 49,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,16 g |
Sůl | 1,01 g |
Sacharidy | 465,90 g |
– cukry | 279,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
180 g 180 g vypeckovaných datlí | Datle sušené s peckou | 180 g |
300 ml 300 ml vody | Voda | 300 ml |
1,5 lžičky 1,5 lžičky pečící sody (soda bikarbona) | Jedlá soda | 18 g |
60 g 60 g rostlinného másla (např. AlsanBio) nebo kokosového oleje | Margarín | 60 g |
150 g 150 g hnědého cukru | Cukr třtinový | 150 g |
2 lžíce 2 lžíce lněného semínka | Lněná semínka | 30 g |
7 lžic 7 lžic vařící vody | Voda | 126 ml |
180 g 180 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 180 g |
2,5 lžičky 2,5 lžičky (1 balíček) prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu (nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem) | Aroma vanilkové | 7 ml |
1 lžička 1 lžička mletého sušeného zázvoru | Zázvor sušený | 5 g |
2 2 větší hrušky | Hruška čerstvá | 260 g |
1 hrnek 1 hrnek nahrubo nasekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 250 g |