Nutriční hodnoty (Ól emerikn burger)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 714 kJ / 5 668 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 137,18 g |
Tuky | 224,23 g |
– nasycené | 21,74 g |
– nenasycené | 174,81 g |
–– mononenasycené | 52,45 g |
–– polynenasycené | 122,36 g |
––– omega 3 | 18,81 g |
Vláknina | 66,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,46 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 750,91 g |
– cukry | 53,25 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 hrnky 3 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 750 g |
1 balíček 1 balíček sušeného instantního droždí (asi 2 a 1/2 lžičky) | Droždí instantní | |
1 lžíce 1 lžíce (hnědého) cukru | Cukr bílý | 25 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
1 hrnek 1 hrnek vlažného sojového nebo jiného rostlinného mléka | ||
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje nebo slunečnicového oleje | Olej olivový | 33 ml |
sezamová semínka na posypání | Sezam loupaný | |
200 200 g tempehu natural (můžete použít i uzený, marinovaný či smažený, jsou lépe k dostání a odpadne otrava s vařením, ale patrně to trochu ovlivní chuť) | Tempeh natural | |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 větší stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
1 konzerva 1 konzerva čočky (Bonduelle, dobře okapaná) nebo cca 240 gr vařené čočky | Čočka hnědá neloupaná | |
1 hrnek 1 hrnek na hrubo nasekaných opražených vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 250 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku polohrubé mouky (na kterou jsem zapomněla a nijak to nevadilo, můžete dát i strouhanku) | Mouka pšeničná polohrubá | 125 g |
1 1 vrchovatá lžička sušené bazalky | Bazalka sušená | |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
1 lžička 1 lžička čerstvě mletého černého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
olej na smažení | Olej řepkový | |
Kečup | Kečup sladký | |
horčice (příp. nejlepší sojanéza či jiný dressing) | Sojanéza | |
rajče | Rajče červené čerstvé | |
salát nebo špenát | Salát hlávkový čerstvý | |
kyselá okurka | Okurka polní zavařená | |
cibule (na kterou jsem, opět, omg, zapomněla...). Či cokoli jiného co máte rádi | Cibule čerstvá |