Nutriční hodnoty (Osúšky babičky Heleny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 15 451 kJ / 3 693 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 73,15 g |
Tuky | 118,27 g |
– nasycené | 12,73 g |
– nenasycené | 96,43 g |
–– mononenasycené | 67,56 g |
–– polynenasycené | 28,86 g |
––– omega 3 | 8,36 g |
Vláknina | 38,68 g |
Cholesterol | 277 mg |
Sodík | 294 mg |
Sůl | 0,51 g |
Sacharidy | 545,74 g |
– cukry | 37,62 g |
––– laktóza | 14,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
21 g 21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
sůl | Sůl mořská | |
100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
300 ml 300 ml mléka (podle potřeby, množství je orientační) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
1/2 lžičky 1/2 lžičky cukru (do kvásku) | Cukr bílý | 2.5 g |
1 kg 1 kg vařených brambor (podle potřeby) | Brambor zimní | 1000 g |
anglická slanina | Anglická slanina | |
cibule | Cibule čerstvá | |
salám (možno vynechat) | Polosuchý salám | |
sádlo na plech a na potírání osúšků | Sádlo vepřové |