Nutriční hodnoty (Dortíčky s kaštanovým krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 178 kJ / 1 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,58 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,10 g |
Tuky | 77,81 g |
– nasycené | 45,23 g |
– nenasycené | 27,42 g |
–– mononenasycené | 23,25 g |
–– polynenasycené | 4,17 g |
––– omega 3 | 1,09 g |
Vláknina | 2,75 g |
Cholesterol | 476 mg |
Sodík | 230 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 105,27 g |
– cukry | 80,57 g |
––– laktóza | 13,42 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší vejce | Vejce slepičí | 70 g |
30 g 30 g cukru | Cukr bílý | 30 g |
25 g 25 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
5 g 5 g karobové moučky nebo kakaa | Karobový prášek | 5 g |
1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
Jedlé kaštany – vařených jich budeme potřebovat 100g, doporučuju použít 180 g neloupaných | Kaštan jedlý neloupaný | |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
3 lžíce 3 lžíce javorového sirupu | Sirup javorový | 45 ml |
70 g 70 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 70 g |
1 sáček 1 sáček ztužovače šlehačky | Ztužovač šlehačky | 10 g |
jablko | Jablko čerstvé | |
špetka špetka skořice | Skořice ceylonská |