Nutriční hodnoty (Mangoldovo-petrželkové pesto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 504 kJ / 1 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,34 g |
Tuky | 114,71 g |
– nasycené | 32,82 g |
– nenasycené | 63,24 g |
–– mononenasycené | 36,38 g |
–– polynenasycené | 26,86 g |
––– omega 3 | 4,08 g |
Vláknina | 9,46 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 23,52 g |
– cukry | 4,03 g |
––– laktóza | 3,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4-5 4-5 mangoldových listů bez stonků | Mangold | |
polovina množství petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
100 g 100 g parmezánu | Parmezán | 100 g |
50 g 50 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
3 lžíce 3 lžíce nasekané bazalky | Bazalka čerstvá | 45 g |
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
¼ l žičky žičky mletého pepře | Pepř černý mletý |