Nutriční hodnoty (Kuřecí enchiladas se salsou verde a avokádem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 947 kJ / 2 138 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,52 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 196,32 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,20 g |
Tuky | 112,88 g |
– nasycené | 74,00 g |
– nenasycené | 35,29 g |
–– mononenasycené | 30,09 g |
–– polynenasycené | 5,21 g |
––– omega 3 | 1,35 g |
Vláknina | 23,15 g |
Cholesterol | 646 mg |
Sodík | 3,16 g |
Sůl | 7,83 g |
Sacharidy | 70,21 g |
– cukry | 18,63 g |
––– laktóza | 15,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 PL 1 PL másla | Máslo kravské | 10 g |
1 1 Jalapeño paprička, nakrájená nadrobno | Jalapeňo paprička sterilovaná | |
2 2 utřené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
1 PL 1 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 hrnek 1 hrnek (240 ml) kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 250 ml |
1 ČL 1 ČL kmínu (římský kmín, Comino) | Kmín | 10 g |
1/4 ČL 1/4 ČL soli | Sůl mořská | 2.5 g |
1/4 ČL 1/4 ČL čerstvě mletého pepře | Pepř černý mletý | 2.5 g |
1/4 hrnku 1/4 hrnku čerstvého nasekaného koriandru | Koriandr semena | |
1 hrnek 1 hrnek (250 g) Salsy verde (zelené salsy) | ||
1/2 hrnku 1/2 hrnku (120 g) kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 125 ml |
500 g 500 g kuřecích prsou | Kuře prso | 500 g |
300 g 300 g nastrouhaného Čedaru (200 + 100 g) | Čedar | 300 g |
1-2 1-2 čerstvé zelené cibulky nakrájené na slabé plátky | Cibulka jarní čerstvá | |
3 3 avokáda rozmačkaná (ne nakrájená na slabší plátky) | Avokádo čerstvé | |
8 8 pšeničných tortill (velikost 25 cm) | Tortilla pšeničná |