Nutriční hodnoty (Slaný koláč s hráškem a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 809 kJ / 3 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 97,27 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 39,18 g |
Tuky | 191,56 g |
– nasycené | 108,13 g |
– nenasycené | 69,17 g |
–– mononenasycené | 59,47 g |
–– polynenasycené | 9,70 g |
––– omega 3 | 1,04 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 2,74 g |
Sacharidy | 250,20 g |
– cukry | 37,68 g |
––– laktóza | 19,63 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hladké mouky (lze namíchat s celozrnnou v poměru 1:1) | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
150 g 150 g změklého másla | Máslo kravské | 150 g |
1 1 rovná lžička soli | Sůl mořská | |
500 g 500 g měkkého tvarohu (tučný nebo polotučný) | Tvaroh polotučný | 500 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
60 g 60 g žampionů | Žampion čerstvý | 60 g |
50 g 50 g hrášku (čerstvý nebo mražený) | Hrášek zelený | 50 g |
30 g 30 g sýru s modrou plísní (Niva) | Niva 50% t. v s. | 30 g |
Na špičku nože Na špičku nože muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
Snítka Snítka bazalky | Bazalka čerstvá | |
Sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |