Nutriční hodnoty (Risotto s karamelizovanou cibulí a liškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 223 kJ / 770 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,39 g |
Tuky | 53,60 g |
– nasycené | 23,54 g |
– nenasycené | 29,70 g |
–– mononenasycené | 24,17 g |
–– polynenasycené | 5,53 g |
––– omega 3 | 0,45 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 49,67 g |
– cukry | 29,86 g |
––– laktóza | 0,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje (nemusí být extra virgin, stačí ten z pokrutin) | Olej olivový | 22 ml |
1 1 malá cibule pokrájená na tenké půlměsíčky | Cibule čerstvá | 70 g |
30 ml 30 ml balsamico octa | Ocet balsamikový bílý | 30 ml |
1 lžíce 1 lžíce cukru (třtinový pokud máte, tak je lepší) | Cukr bílý | 25 g |
1 miska 1 miska hub žlutých lišek obecných cca 250 g | Liška obecná čerstvá | |
2 stroužky 2 stroužky česneku, oloupaných a rozmáčknutých plochou stranou nože | ||
1 hrníček 1 hrníček rýže Arborio (zhruba 200 ml, tzn. 200 g) | Rýže bílá | |
1/3 hrníčku 1/3 hrníčku suššího kvalitnějšího bílého vína (lehce přes 1 dcl) | Víno bílé suché | 83.3333358168602 ml |
1 litr 1 litr horkého vývaru - nejlépe zeleninového či kuřecího | Vývar hovězí | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
cca 30 30 g ledově studeného másla (na plátky pokrájeného) | Máslo kravské | 30 g |
na ozdobu pár hoblinek Parmezánu | Parmezán | |
1-2 větvičky 1-2 větvičky tymiánu | Tymián sušený | |
pár pár lístečků na ozdobu |