Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Risotto s karamelizovanou cibulí a liškami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie3 223 kJ /
770 kcal
Bílkoviny8,26 g
– z toho živočišné bílkoviny6,88 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,39 g
Tuky53,60 g
– nasycené23,54 g
– nenasycené29,70 g
–– mononenasycené24,17 g
–– polynenasycené5,53 g
––– omega 30,45 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy49,67 g
– cukry29,86 g
––– laktóza0,24 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje (nemusí být extra virgin, stačí ten z pokrutin) Olej olivový 22 ml
1 1 malá cibule pokrájená na tenké půlměsíčky Cibule čerstvá 70 g
30 ml 30 ml balsamico octa Ocet balsamikový bílý 30 ml
1 lžíce 1 lžíce cukru (třtinový pokud máte, tak je lepší) Cukr bílý 25 g
1 miska 1 miska hub žlutých lišek obecných cca 250 g Liška obecná čerstvá
2 stroužky 2 stroužky česneku, oloupaných a rozmáčknutých plochou stranou nože
1 hrníček 1 hrníček rýže Arborio (zhruba 200 ml, tzn. 200 g) Rýže bílá
1/3 hrníčku 1/3 hrníčku suššího kvalitnějšího bílého vína (lehce přes 1 dcl) Víno bílé suché 83.3333358168602 ml
1 litr 1 litr horkého vývaru - nejlépe zeleninového či kuřecího Vývar hovězí 1000 ml
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
cca 30 30 g ledově studeného másla (na plátky pokrájeného) Máslo kravské 30 g
na ozdobu pár hoblinek Parmezánu Parmezán
1-2 větvičky 1-2 větvičky tymiánu Tymián sušený
pár pár lístečků na ozdobu

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.