Nutriční hodnoty (Fazolovo-dýňová voňavá polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 508 kJ / 1 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,52 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,12 g |
Tuky | 123,62 g |
– nasycené | 14,04 g |
– nenasycené | 106,21 g |
–– mononenasycené | 71,47 g |
–– polynenasycené | 34,74 g |
––– omega 3 | 8,30 g |
Vláknina | 27,22 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 3,28 g |
Sůl | 8,07 g |
Sacharidy | 82,63 g |
– cukry | 21,06 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 plechovky 2 plechovky tmavých fazolí (každá po cca 420 g), propláchnutých a okapaných | Fazole červená ledvina | |
1 plechovka 1 plechovka drcených rajčat (cca 420 g) | Pyré z červených rajčat | |
cca 450 g 450 g dýňového pyré | Pyré z dýně Hokkaidó | 450 g |
1 1 středně velká červená cibule (pokrájená na kousky, můžete použít i žlutou) | Cibule červená čerstvá | 69 g |
2 stroužky 2 stroužky drceného česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
cca 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
cca 4 hrnky 4 hrnky zeleninového vývaru (téměř litr), lepší je mít ho teplý | Vývar zeleninový | 1000 ml |
1 lžíce 1 lžíce drceného římského kmínu | Římský kmín mletý | 15 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
1 1 lžička mletého nového koření (utloukla jsem 4 celé kuličky v hmoždíři) | Nové koření mleté | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře | Pepř černý mletý | 2.5 g |
3 lžíce 3 lžíce balsamico octa | Ocet balsamikový bílý | 60 ml |
chilli papričky či Cayenský pepř (kdo má rád ostřejší) | Chilli paprička čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
2 lžíce 2 lžíce nasucho opražených dýňových semínek | Dýňová semínka | 30 g |