Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Fazolovo-dýňová voňavá polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie6 508 kJ /
1 555 kcal
Bílkoviny17,52 g
– z toho živočišné bílkoviny1,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny16,12 g
Tuky123,62 g
– nasycené14,04 g
– nenasycené106,21 g
–– mononenasycené71,47 g
–– polynenasycené34,74 g
––– omega 38,30 g
Vláknina27,22 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 3,28 g
Sůl8,07 g
Sacharidy82,63 g
– cukry21,06 g
––– laktóza1,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 plechovky 2 plechovky tmavých fazolí (každá po cca 420 g), propláchnutých a okapaných Fazole červená ledvina
1 plechovka 1 plechovka drcených rajčat (cca 420 g) Pyré z červených rajčat
cca 450 g 450 g dýňového pyré Pyré z dýně Hokkaidó 450 g
1 1 středně velká červená cibule (pokrájená na kousky, můžete použít i žlutou) Cibule červená čerstvá 69 g
2 stroužky 2 stroužky drceného česneku Česnek čerstvý 14 g
cca 100 ml 100 ml oleje Olej řepkový 100 ml
cca 4 hrnky 4 hrnky zeleninového vývaru (téměř litr), lepší je mít ho teplý Vývar zeleninový 1000 ml
1 lžíce 1 lžíce drceného římského kmínu Římský kmín mletý 15 g
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
1 lžička 1 lžička mleté skořice Skořice ceylonská mletá 5 g
1 1 lžička mletého nového koření (utloukla jsem 4 celé kuličky v hmoždíři) Nové koření mleté
1/2 lžičky 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře Pepř černý mletý 2.5 g
3 lžíce 3 lžíce balsamico octa Ocet balsamikový bílý 60 ml
chilli papričky či Cayenský pepř (kdo má rád ostřejší) Chilli paprička čerstvá
2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 50 ml
2 lžíce 2 lžíce nasucho opražených dýňových semínek Dýňová semínka 30 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.