Nutriční hodnoty (Nádivka z cizrny, pórku a mrkve)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 603 kJ / 861 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,61 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,75 g |
Tuky | 25,75 g |
– nasycené | 6,44 g |
– nenasycené | 13,98 g |
–– mononenasycené | 9,13 g |
–– polynenasycené | 4,85 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 16,88 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 435 mg |
Sůl | 1,44 g |
Sacharidy | 109,58 g |
– cukry | 14,98 g |
––– laktóza | 6,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek pórku (podušeného na másle) | Pórek čerstvý | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku dušené mrkve (nedoslazované) | Mrkev čerstvá | 125 g |
1/2 sklenice 1/2 sklenice konzervované cizrny | Cizrna ve slaném nálevu | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku teplého mléka nebo smetany | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku ovesných vloček | Vločky ovesné | 125 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku ovesné mouky | Mouka ovesná hladká | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 8 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
granulovaný česnek | Česnek sušený | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 22.5 ml |