Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Nádivka z cizrny, pórku a mrkve)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 603 kJ /
861 kcal
Bílkoviny39,36 g
– z toho živočišné bílkoviny21,61 g
– z toho rostlinné bílkoviny17,75 g
Tuky25,75 g
– nasycené6,44 g
– nenasycené13,98 g
–– mononenasycené9,13 g
–– polynenasycené4,85 g
––– omega 30,22 g
Vláknina16,88 g
Cholesterol 526 mg
Sodík 435 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy109,58 g
– cukry14,98 g
––– laktóza6,13 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hrnek 1 hrnek pórku (podušeného na másle) Pórek čerstvý
1/2 hrnku 1/2 hrnku dušené mrkve (nedoslazované) Mrkev čerstvá 125 g
1/2 sklenice 1/2 sklenice konzervované cizrny Cizrna ve slaném nálevu
1/2 hrnku 1/2 hrnku teplého mléka nebo smetany Mléko kravské polotučné 1,5% 125 ml
1/2 hrnku 1/2 hrnku ovesných vloček Vločky ovesné 125 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku ovesné mouky Mouka ovesná hladká
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva Kypřící prášek 8 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
granulovaný česnek Česnek sušený
1-2 lžíce 1-2 lžíce citronové šťávy Šťáva z citrónu 22.5 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.