Nutriční hodnoty (Polévka ze žlutého hrášku s kari, batáty a mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 557 kJ / 850 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,80 g |
Tuky | 27,07 g |
– nasycené | 3,25 g |
– nenasycené | 25,82 g |
–– mononenasycené | 16,46 g |
–– polynenasycené | 9,36 g |
––– omega 3 | 1,80 g |
Vláknina | 44,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 159 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 101,78 g |
– cukry | 29,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce oleje (momentálně používám sezamový) | Olej řepkový | 22 ml |
2 2 střední mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 střední žlutá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 l 2 l zeleninového vývaru nebo voda s kvalitním zeleninovým bujónem (dobrý je např. sypký Wurzl či Alnatura) | Vývar zeleninový | 2000 ml |
400 g 400 g žlutého půleného hrášku (používáme zn. CountryLife) | Hrášek zelený | 400 g |
1 1 střední batát (sladký brambor) | Batáty neloupané | |
3 lžičky 3 lžičky kvalitního kari koření | Kari | 15 g |
3 lžičky 3 lžičky mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 15 g |
1 lžička 1 lžička mletého římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
menší svazek svazek čerstvého koriandru | Koriandr listy čerstvé | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř dle chuti | Pepř černý |