Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka ze žlutého hrášku s kari, batáty a mrkví)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 557 kJ /
850 kcal
Bílkoviny28,80 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny28,80 g
Tuky27,07 g
– nasycené3,25 g
– nenasycené25,82 g
–– mononenasycené16,46 g
–– polynenasycené9,36 g
––– omega 31,80 g
Vláknina44,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 159 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy101,78 g
– cukry29,00 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 lžíce 2 lžíce oleje (momentálně používám sezamový) Olej řepkový 22 ml
2 2 střední mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 1 střední žlutá cibule Cibule čerstvá 70 g
2 l 2 l zeleninového vývaru nebo voda s kvalitním zeleninovým bujónem (dobrý je např. sypký Wurzl či Alnatura) Vývar zeleninový 2000 ml
400 g 400 g žlutého půleného hrášku (používáme zn. CountryLife) Hrášek zelený 400 g
1 1 střední batát (sladký brambor) Batáty neloupané
3 lžičky 3 lžičky kvalitního kari koření Kari 15 g
3 lžičky 3 lžičky mletého zázvoru Zázvor sušený mletý 15 g
1 lžička 1 lžička mletého římského kmínu Římský kmín mletý 7 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
menší svazek svazek čerstvého koriandru Koriandr listy čerstvé
sůl Sůl mořská
pepř dle chuti Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.