Nutriční hodnoty (Krémová pórková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 4 639 kJ / 1 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,91 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,66 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,25 g |
Tuky | 74,21 g |
– nasycené | 44,58 g |
– nenasycené | 25,34 g |
–– mononenasycené | 20,19 g |
–– polynenasycené | 5,15 g |
––– omega 3 | 0,78 g |
Vláknina | 11,30 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 266 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 71,67 g |
– cukry | 31,59 g |
––– laktóza | 14,09 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g pórku | Pórek čerstvý | 400 g |
3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
1 l 1 l vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
300 ml 300 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 300 ml |
50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská |