Nutriční hodnoty (Valentýnský dort „červený samet“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 58 010 kJ / 13 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 220,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 134,19 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 86,79 g |
Tuky | 783,86 g |
– nasycené | 201,32 g |
– nenasycené | 544,08 g |
–– mononenasycené | 396,72 g |
–– polynenasycené | 147,36 g |
––– omega 3 | 42,95 g |
Vláknina | 23,16 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 9,72 g |
Sůl | 14,42 g |
Sacharidy | 1 469,98 g |
– cukry | 957,52 g |
––– laktóza | 19,76 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 750 g |
450 g 450 g cukru | Cukr bílý | 450 g |
1 KL 1 KL jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
1 KL 1 KL soli | Sůl mořská | 8 g |
1 KL 1 KL kakaa na pečení | Kakao prášek | 3 g |
500 ml 500 ml rostlinného oleje | Olej řepkový | 500 ml |
240 ml 240 ml podmáslí | Podmáslí | 240 g |
2 2 velká vejce při pokojové teplotě | Vejce slepičí | 140 g |
2 PL 2 PL červeného potravinářského barviva (tekutého) | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
1 KL 1 KL octa | Ocet lihový | 5 ml |
1 KL 1 KL vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
nasekané vlašské ořechy na ozdobu | Vlašské ořechy | |
300 g 300 g smetanového sýra (např. Philadelphia nebo Lučina smetanová) | Sýr tavený | 300 g |
450 g 450 g moučkového cukru | Cukr bílý | 450 g |
250 g 250 g másla pokojové teploty | Máslo kravské | 250 g |
1/2 KL 1/2 KL vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 3.5 ml |