Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Valentýnský dort „červený samet“)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie58 010 kJ /
13 865 kcal
Bílkoviny220,98 g
– z toho živočišné bílkoviny134,19 g
– z toho rostlinné bílkoviny86,79 g
Tuky783,86 g
– nasycené201,32 g
– nenasycené544,08 g
–– mononenasycené396,72 g
–– polynenasycené147,36 g
––– omega 342,95 g
Vláknina23,16 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 9,72 g
Sůl14,42 g
Sacharidy1 469,98 g
– cukry957,52 g
––– laktóza19,76 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
750 g 750 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 750 g
450 g 450 g cukru Cukr bílý 450 g
1 KL 1 KL jedlé sody Jedlá soda 12 g
1 KL 1 KL soli Sůl mořská 8 g
1 KL 1 KL kakaa na pečení Kakao prášek 3 g
500 ml 500 ml rostlinného oleje Olej řepkový 500 ml
240 ml 240 ml podmáslí Podmáslí 240 g
2 2 velká vejce při pokojové teplotě Vejce slepičí 140 g
2 PL 2 PL červeného potravinářského barviva (tekutého) E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 )
1 KL 1 KL octa Ocet lihový 5 ml
1 KL 1 KL vanilkového extraktu Aroma vanilkové 7 ml
nasekané vlašské ořechy na ozdobu Vlašské ořechy
300 g 300 g smetanového sýra (např. Philadelphia nebo Lučina smetanová) Sýr tavený 300 g
450 g 450 g moučkového cukru Cukr bílý 450 g
250 g 250 g másla pokojové teploty Máslo kravské 250 g
1/2 KL 1/2 KL vanilkového extraktu Aroma vanilkové 3.5 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.