Nutriční hodnoty (Miso polévka se soba nudlemi a pečeným tofu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 323 kJ / 2 945 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 110,00 g |
Tuky | 65,63 g |
– nasycené | 12,69 g |
– nenasycené | 44,98 g |
–– mononenasycené | 20,02 g |
–– polynenasycené | 24,96 g |
––– omega 3 | 0,19 g |
Vláknina | 130,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,43 g |
Sůl | 12,80 g |
Sacharidy | 413,30 g |
– cukry | 15,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
c5 cm c5 cm čerstvého zázvoru (doporučuji bio, má mnohem výraznější a lepší chuť) | Zázvor čerstvý | |
5 kousků 5 kousků řasy Kombu o velikosti cca 10 cm2 | Řasy Kombu sušené | |
7 7 větších sušených hub šitake | Shiitake čerstvá | |
1/2 hrnku 1/2 hrnku bílé miso pasty (koupila jsem v bioobchodě v Bělehradské) | Miso shiro | |
2 lžíce 2 lžíce dobré sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 30 ml |
šťáva z limetky nebo citronu | Šťáva z limetky | |
500 500 g pevného tofu (např. Alfabio či Sunfood) - vhodné je nechat ho před přípravou nejméně půl hodiny lisovat | Tofu natural | |
300 g 300 g čerstvých šitake houbiček | Shiitake čerstvá | 300 g |
3 lžíce 3 lžíce sezamového oleje | Olej sezamový | 45 ml |
4 lžíce 4 lžíce dobré sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 60 ml |
Srirarcha (pálivá omáčka, viz obrázek) | ||
500 - 600 g 500 - 600 g Soba nudlí (tradiční asijské pohankové nudle) | Nudle pohankové | 550 g |
100 g 100 g baby špenátu (hodilo by se nějaké tradičněji asijské lupení, ale nemohla jsem žádné sehnat ;) | Baby špenát | 100 g |
5 5 jarních cibulek | Cibulka jarní čerstvá | |
naklíčené mungo | Mungo | |
bílý sezam | Sezam loupaný | |
černý opražený sezam (či Gomasio) | Sezam loupaný |