Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Miso polévka se soba nudlemi a pečeným tofu)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 323 kJ /
2 945 kcal
Bílkoviny110,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny110,00 g
Tuky65,63 g
– nasycené12,69 g
– nenasycené44,98 g
–– mononenasycené20,02 g
–– polynenasycené24,96 g
––– omega 30,19 g
Vláknina130,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5,43 g
Sůl12,80 g
Sacharidy413,30 g
– cukry15,40 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
c5 cm c5 cm čerstvého zázvoru (doporučuji bio, má mnohem výraznější a lepší chuť) Zázvor čerstvý
5 kousků 5 kousků řasy Kombu o velikosti cca 10 cm2 Řasy Kombu sušené
7 7 větších sušených hub šitake Shiitake čerstvá
1/2 hrnku 1/2 hrnku bílé miso pasty (koupila jsem v bioobchodě v Bělehradské) Miso shiro
2 lžíce 2 lžíce dobré sojové omáčky Sójová omáčka Tamari 30 ml
šťáva z limetky nebo citronu Šťáva z limetky
500 500 g pevného tofu (např. Alfabio či Sunfood) - vhodné je nechat ho před přípravou nejméně půl hodiny lisovat Tofu natural
300 g 300 g čerstvých šitake houbiček Shiitake čerstvá 300 g
3 lžíce 3 lžíce sezamového oleje Olej sezamový 45 ml
4 lžíce 4 lžíce dobré sojové omáčky Sójová omáčka Tamari 60 ml
Srirarcha (pálivá omáčka, viz obrázek)
500 - 600 g 500 - 600 g Soba nudlí (tradiční asijské pohankové nudle) Nudle pohankové 550 g
100 g 100 g baby špenátu (hodilo by se nějaké tradičněji asijské lupení, ale nemohla jsem žádné sehnat ;) Baby špenát 100 g
5 5 jarních cibulek Cibulka jarní čerstvá
naklíčené mungo Mungo
bílý sezam Sezam loupaný
černý opražený sezam (či Gomasio) Sezam loupaný

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.