Nutriční hodnoty (Italské rizoto s kuřecím a karamelizovanou cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 912 kJ / 3 803 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 301,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 269,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,57 g |
Tuky | 112,82 g |
– nasycené | 56,52 g |
– nenasycené | 45,89 g |
–– mononenasycené | 37,54 g |
–– polynenasycené | 8,36 g |
––– omega 3 | 2,80 g |
Vláknina | 15,71 g |
Cholesterol | 756 mg |
Sodík | 4,38 g |
Sůl | 10,89 g |
Sacharidy | 350,03 g |
– cukry | 26,83 g |
––– laktóza | 2,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 PL 1,5 PL olivového oleje | Olej olivový | 16.5 ml |
1 1 středně velká cibule nakrájená na plátky | Cibule čerstvá | 70 g |
špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
1,2 l 1,2 l kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 1200.0000476837158 ml |
480 ml 480 ml vody | Voda | 480 ml |
3 3 kuřecí prsa | Kuře prso | 1050 g |
56 g 56 g másla | Máslo kravské | 56 g |
3/4 ČL 3/4 ČL soli | Sůl mořská | 7.5 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku lisovaného | Česnek čerstvý | 14 g |
400 g 400 g rýže Arborio | Rýže bílá | 400 g |
1 hrnek 1 hrnek bílého vína (volitelné) | Víno bílé suché | 250 ml |
60 g 60 g strouhaného Parmazánu | Parmezán | 60 g |
1 ČL 1 ČL čerstvě vymačkané citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 10 ml |
2 PL 2 PL nasekané čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
2 PL 2 PL nasekané čerstvé pažitky | Pažitka čerstvá | 30 g |
mletý černý pepř (podle chuti) | Pepř černý mletý |