Nutriční hodnoty (Polentové hranolky s avokádovým dipem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 389 kJ / 93 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,07 g |
Tuky | 2,75 g |
– nasycené | 1,61 g |
– nenasycené | 0,87 g |
–– mononenasycené | 0,70 g |
–– polynenasycené | 0,17 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 1,30 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 9,83 g |
– cukry | 5,06 g |
––– laktóza | 1,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 šálku polenty (60 g) | Polenta | |
2 šálky 2 šálky vody | Voda | 500 ml |
1 1 zarovnaná lžička soli | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička nastrouhaného zázvoru | Zázvor sušený | 7 g |
1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
olej na opékání | Olej řepkový | |
1/2 1/2 zralého avokáda | Avokádo čerstvé | |
nastrouhaná kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | |
4 lžičky 4 lžičky citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 20 ml |
50 g 50 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 50 g |
sůl | Sůl mořská |