Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka s lilkem, ricottou a bazalkovým pestem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 677 kJ /
401 kcal
Bílkoviny7,04 g
– z toho živočišné bílkoviny2,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,69 g
Tuky27,00 g
– nasycené3,31 g
– nenasycené22,15 g
–– mononenasycené14,83 g
–– polynenasycené7,31 g
––– omega 31,92 g
Vláknina12,15 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy30,82 g
– cukry9,00 g
––– laktóza0,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 1/2 cibule Cibule čerstvá 35 g
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
1/2 plechovky 1/2 plechovky sterilovaných rajčat Rajče červené sterilované
1 1 vrchovatá lžíce rajského protlaku Protlak rajčatový
1 lžička 1 lžička cukru Cukr bílý 5 g
větší špetka špetka sušené bazalky (nebo pár lístků čerstvé) Bazalka sušená
1 1 menší stroužek česneku Česnek čerstvý 70 g
200 ml 200 ml kuřecího vývaru Vývar kuřecí 200 ml
1 1 lilek Lilek čerstvý
1 lžíce 1 lžíce ricotty Ricotta 15 g
1 lžička 1 lžička bazalkového pesta Pesto bazalkové 5 g
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.