Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka s lilkem, ricottou a bazalkovým pestem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 677 kJ / 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,04 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,69 g |
Tuky | 27,00 g |
– nasycené | 3,31 g |
– nenasycené | 22,15 g |
–– mononenasycené | 14,83 g |
–– polynenasycené | 7,31 g |
––– omega 3 | 1,92 g |
Vláknina | 12,15 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 30,82 g |
– cukry | 9,00 g |
––– laktóza | 0,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1/2 plechovky 1/2 plechovky sterilovaných rajčat | Rajče červené sterilované | |
1 1 vrchovatá lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
větší špetka špetka sušené bazalky (nebo pár lístků čerstvé) | Bazalka sušená | |
1 1 menší stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
200 ml 200 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 200 ml |
1 1 lilek | Lilek čerstvý | |
1 lžíce 1 lžíce ricotty | Ricotta | 15 g |
1 lžička 1 lžička bazalkového pesta | Pesto bazalkové | 5 g |
sůl | Sůl mořská |