Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Cizrnový salát s celerem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 747 kJ /
657 kcal
Bílkoviny12,38 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,38 g
Tuky56,35 g
– nasycené6,90 g
– nenasycené46,95 g
–– mononenasycené13,14 g
–– polynenasycené33,81 g
––– omega 30,25 g
Vláknina8,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 149 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy20,50 g
– cukry3,88 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 plechovky 2 plechovky cizrny (či cca 1/2 kg do měkka vařené cizrny) Cizrna
1/2 hrnku 1/2 hrnku (80 g) slunečnicových semínek Slunečnicová semínka loupaná 125 g
1 1 větší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru (ev. můžete použít trochu méně bulvového) Celer řapíkatý
3 - 4 3 - 4 kyselé okurky Okurka polní zavařená
3 3 zelené cibulky nebo 1 střední bílá cibule nebo 1 šalotka Cibulka jarní čerstvá
1/2 1/2 - 1 hrnek rostlinné majonézy (domácí či kupovaná, např. sojanéza od Kalmy) Sojanéza
1 1 vrchovatá lžíce lahůdkového droždí (tebi, pozor, nejedná se o klasické pekárenské droždí) Droždí lahůdkové
2 - 5 lžic 2 - 5 lžic nadrobno nasekaných mořských řas nebo 1 větší svazek čerstvého kopru Řasy Nori sushi
pepř Pepř černý
černá sůl Sůl černá lávová

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.