Nutriční hodnoty (Babiččina podmáslanka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 022 kJ / 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 50,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,72 g |
Tuky | 28,16 g |
– nasycené | 13,92 g |
– nenasycené | 20,00 g |
–– mononenasycené | 9,13 g |
–– polynenasycené | 10,87 g |
––– omega 3 | 0,43 g |
Vláknina | 4,68 g |
Cholesterol | 339 mg |
Sodík | 965 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 63,80 g |
– cukry | 54,49 g |
––– laktóza | 54,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 l 1 l podmáslí | Podmáslí | 1000 g |
3-4 3-4 salátové brambory | Brambor zimní | |
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
1 hrst 1 hrst kopru | Kopr nať čerstvý | |
1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
nové koření | Nové koření | |
celý pepř | Pepř černý | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
ocet 8 8 % (dle chuti) | Ocet lihový | |
hladká mouky | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
máslo | Máslo kravské |