Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zablafuňky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie5 249 kJ /
1 255 kcal
Bílkoviny40,35 g
– z toho živočišné bílkoviny18,62 g
– z toho rostlinné bílkoviny21,73 g
Tuky35,03 g
– nasycené17,29 g
– nenasycené12,13 g
–– mononenasycené10,30 g
–– polynenasycené1,83 g
––– omega 30,34 g
Vláknina27,70 g
Cholesterol 461 mg
Sodík 308 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy181,83 g
– cukry21,80 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg brambor Brambor zimní 1000 g
1/2 1/2 cibule Cibule čerstvá 35 g
kmín Kmín
sůl Sůl mořská
2 l 2 l vody Voda 2000 ml
6 ks 6 ks nového koření Nové koření
10 ks 10 ks celého pepře Pepř černý
2 ks 2 ks hřebíčku Hřebíček
3 ks 3 ks bobkového listu Bobkový list sušený
1-2 lžičky 1-2 lžičky sušeného tymiánu Tymián sušený 7.5 g
1/2 1/2 cibule Cibule čerstvá 35 g
200 ml 200 ml smetany (nejlépe 33%) Smetana kravská sladká 12% 200 ml
hladká mouka Mouka pšeničná hladká
1-2 1-2 rozšlehaná vejce (nebo pro každého strávníka 1-2 vejce natvrdo) Vejce slepičí 105 g
podle chuti ocet (ale nemusí být) Ocet lihový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.