Nutriční hodnoty (Zablafuňky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 5 249 kJ / 1 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,62 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 21,73 g |
Tuky | 35,03 g |
– nasycené | 17,29 g |
– nenasycené | 12,13 g |
–– mononenasycené | 10,30 g |
–– polynenasycené | 1,83 g |
––– omega 3 | 0,34 g |
Vláknina | 27,70 g |
Cholesterol | 461 mg |
Sodík | 308 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 181,83 g |
– cukry | 21,80 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská | |
2 l 2 l vody | Voda | 2000 ml |
6 ks 6 ks nového koření | Nové koření | |
10 ks 10 ks celého pepře | Pepř černý | |
2 ks 2 ks hřebíčku | Hřebíček | |
3 ks 3 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
1-2 lžičky 1-2 lžičky sušeného tymiánu | Tymián sušený | 7.5 g |
1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
200 ml 200 ml smetany (nejlépe 33%) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
1-2 1-2 rozšlehaná vejce (nebo pro každého strávníka 1-2 vejce natvrdo) | Vejce slepičí | 105 g |
podle chuti ocet (ale nemusí být) | Ocet lihový |