Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vanilkové koláčky s hruškou a marcipánem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 864 kJ /
3 314 kcal
Bílkoviny25,17 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny25,17 g
Tuky111,30 g
– nasycené38,52 g
– nenasycené72,33 g
–– mononenasycené29,18 g
–– polynenasycené43,15 g
––– omega 30,17 g
Vláknina22,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 170 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy541,42 g
– cukry428,17 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 malé kulaté hrušky (ideálně tvrdší - pevnější) Hruška čerstvá 520 g
citronová šťáva z 1/2 citronu Šťáva z citrónu
1 balení 1 balení listového těsta (nezapomeňte zkontrolovat, zda je veganské. Dobré je to již rozválené, srolované na pečícím papíře) Listové těsto 275 g
300 g 300 g cukru Cukr bílý 300 g
700 ml 700 ml vody Voda 700 ml
2 2 vanilkové lusky (vcelku nebo mleté, ev. lze nahradit vanilkovým extraktem či omg*gasp část cukru nahraďte vanilkovým cukrem) Vanilkové lusky
150 g 150 g marcipánu Marcipán 150 g
moučkový cukr Cukr bílý
najemno nasekané mandle Mandle loupané
kyselá marmeláda Marmeláda jahodová
k podávání dle chuti javorový sirup Sirup javorový
kokosová šlehačka Šlehačka 35%
vanilková zmrzlina Zmrzlina vanilková
skořice Skořice ceylonská
lesní ovoce Borůvky čerstvé
máta Máta peprná list čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.