Nutriční hodnoty (Vanilkové koláčky s hruškou a marcipánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 864 kJ / 3 314 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,17 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,17 g |
Tuky | 111,30 g |
– nasycené | 38,52 g |
– nenasycené | 72,33 g |
–– mononenasycené | 29,18 g |
–– polynenasycené | 43,15 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 22,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 170 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 541,42 g |
– cukry | 428,17 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 malé kulaté hrušky (ideálně tvrdší - pevnější) | Hruška čerstvá | 520 g |
citronová šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
1 balení 1 balení listového těsta (nezapomeňte zkontrolovat, zda je veganské. Dobré je to již rozválené, srolované na pečícím papíře) | Listové těsto | 275 g |
300 g 300 g cukru | Cukr bílý | 300 g |
700 ml 700 ml vody | Voda | 700 ml |
2 2 vanilkové lusky (vcelku nebo mleté, ev. lze nahradit vanilkovým extraktem či omg*gasp část cukru nahraďte vanilkovým cukrem) | Vanilkové lusky | |
150 g 150 g marcipánu | Marcipán | 150 g |
moučkový cukr | Cukr bílý | |
najemno nasekané mandle | Mandle loupané | |
kyselá marmeláda | Marmeláda jahodová | |
k podávání dle chuti javorový sirup | Sirup javorový | |
kokosová šlehačka | Šlehačka 35% | |
vanilková zmrzlina | Zmrzlina vanilková | |
skořice | Skořice ceylonská | |
lesní ovoce | Borůvky čerstvé | |
máta | Máta peprná list čerstvá |