Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pivní fazolové ragú s houbami a bramborovými houstičkami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 903 kJ /
3 084 kcal
Bílkoviny77,95 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny77,95 g
Tuky65,79 g
– nasycené10,16 g
– nenasycené54,29 g
–– mononenasycené41,11 g
–– polynenasycené13,18 g
––– omega 30,06 g
Vláknina100,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,16 g
Sůl10,90 g
Sacharidy481,62 g
– cukry114,40 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
30 g 30 g sušených hříbků Hřib sušený 30 g
3 - 4 hrnky 3 - 4 hrnky zeleninového vývaru (či voda + odpovídající množství zeleninového bujonu - doporučuji sypký Alnatura) Vývar zeleninový 875 ml
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
1 1 velká nadrobno nakrájená cibule Cibule čerstvá 70 g
5 stroužků 5 stroužků česneku Česnek čerstvý 35 g
250 g 250 g čerstvých (hnědých) žampionů Žampion čerstvý 250 g
2 řapíky 2 řapíky řapíkatého celeru Celer řapíkatý 1000 g
250 g 250 g mrkve Mrkev čerstvá 250 g
1 1 vrchovatá lžička sušeného rozmarýnu Rozmarýn sušený
2 2 vrchovaté lžičky sušeného tymiánu Tymián sušený
1,25 hrnku 1,25 hrnku piva stout Pivo světlé 10ᵒ 312.5 ml
2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku Protlak rajčatový 30 g
1/4 hrnku 1/4 hrnku polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 62.5 g
3 hrnky 3 hrnky vařených červených fazolí či stejné množství konzervovaných (asi 2 plechovky) Fazole červená ledvina
hodně čerstvě mletého pepře Pepř černý mletý
sůl dle chuti Sůl mořská
1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 375 g
1 lžíce 1 lžíce prášku do pečiva Kypřící prášek 15 g
2 lžíce 2 lžíce cukru Cukr bílý 50 g
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje Olej olivový 33 ml
1/2 hrnku 1/2 hrnku studené vody Voda 125 ml
1 hrnek 1 hrnek bramborové kaše (ev. ji připravte z 1 velké brambory, trochy rostlinného mléka a tuku, viz postup) Nápoj sójový 250 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.