Nutriční hodnoty (Letní koláč s borůvkami a broskvemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 240 kJ / 4 599 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,16 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 80,16 g |
Tuky | 145,89 g |
– nasycené | 35,61 g |
– nenasycené | 105,44 g |
–– mononenasycené | 69,64 g |
–– polynenasycené | 35,80 g |
––– omega 3 | 2,29 g |
Vláknina | 39,13 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 0,78 g |
Sacharidy | 721,69 g |
– cukry | 190,26 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2,5 hrnku 2,5 hrnku polohrubé mouky (část, asi 1/3, doporučuji nahradit špaldovou moukou) | Mouka pšeničná polohrubá | 625 g |
2 lžíce 2 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 30 g |
větší špetka špetka soli | Sůl mořská | |
225 gr 225 gr rostlinného másla (např. AlsanBio) nebo kokosového oleje | Margarín | 225 g |
5 lžic 5 lžic vody | Voda | 90 ml |
2 lžičky 2 lžičky ledové vody | Voda | 10 ml |
1 lžička 1 lžička jablečného octa | Ocet jablečný | 5 ml |
1,5 - 2 kg 1,5 - 2 kg broskví které jdou dobře od pecky | Dužina broskve čerstvá | 1750 g |
1 1 vrchovatý hrnek čerstvých borůvek | Borůvky čerstvé | |
1/2 1/2 - 2/3 hnědého cukru (nebo nějakého sirupu) - záleží na sladkosti vašich broskví | Cukr třtinový | |
1 lžička 1 lžička mleté skořice (nebo koření do perníku) | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 2.5 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 1.25 g |
3 lžíce 3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 33 g |
1 lžíce 1 lžíce kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 15 g |
2 lžičky 2 lžičky čerstvé citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 10 ml |
trochu trochu sojového mléka na potření koláče | Nápoj sójový |