Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Letní koláč s borůvkami a broskvemi)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 240 kJ /
4 599 kcal
Bílkoviny80,16 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny80,16 g
Tuky145,89 g
– nasycené35,61 g
– nenasycené105,44 g
–– mononenasycené69,64 g
–– polynenasycené35,80 g
––– omega 32,29 g
Vláknina39,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 365 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy721,69 g
– cukry190,26 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2,5 hrnku 2,5 hrnku polohrubé mouky (část, asi 1/3, doporučuji nahradit špaldovou moukou) Mouka pšeničná polohrubá 625 g
2 lžíce 2 lžíce hnědého cukru Cukr třtinový 30 g
větší špetka špetka soli Sůl mořská
225 gr 225 gr rostlinného másla (např. AlsanBio) nebo kokosového oleje Margarín 225 g
5 lžic 5 lžic vody Voda 90 ml
2 lžičky 2 lžičky ledové vody Voda 10 ml
1 lžička 1 lžička jablečného octa Ocet jablečný 5 ml
1,5 - 2 kg 1,5 - 2 kg broskví které jdou dobře od pecky Dužina broskve čerstvá 1750 g
1 1 vrchovatý hrnek čerstvých borůvek Borůvky čerstvé
1/2 1/2 - 2/3 hnědého cukru (nebo nějakého sirupu) - záleží na sladkosti vašich broskví Cukr třtinový
1 lžička 1 lžička mleté skořice (nebo koření do perníku) Skořice ceylonská mletá 5 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku Muškátový oříšek 2.5 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého zázvoru Zázvor sušený mletý 1.25 g
3 lžíce 3 lžíce polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 33 g
1 lžíce 1 lžíce kukuřičného škrobu Škrob kukuřičný 15 g
2 lžičky 2 lžičky čerstvé citronové šťávy Šťáva z citrónu 10 ml
trochu trochu sojového mléka na potření koláče Nápoj sójový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.