Nutriční hodnoty (Taťkův borůvkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 8 914 kJ / 2 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,50 g |
Tuky | 81,12 g |
– nasycené | 20,09 g |
– nenasycené | 54,34 g |
–– mononenasycené | 36,43 g |
–– polynenasycené | 17,91 g |
––– omega 3 | 1,76 g |
Vláknina | 14,80 g |
Cholesterol | 522 mg |
Sodík | 386 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 298,79 g |
– cukry | 150,39 g |
––– laktóza | 2,94 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
60 g 60 g tuku | Margarín | 60 g |
150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
4 lžíce 4 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
1/4 balíčku 1/4 balíčku kypřícího prášku | Kypřící prášek | 3 g |
250 g 250 g borůvek | Borůvky čerstvé | 250 g |
tuk na vymazání | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
40 g 40 g tuku | Margarín | 40 g |
40 g 40 g moučkového cukru | Cukr bílý | 40 g |
60 g 60 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 60 g |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový |