Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jablečné sladové sušenky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 365 kJ /
1 282 kcal
Bílkoviny28,45 g
– z toho živočišné bílkoviny9,17 g
– z toho rostlinné bílkoviny19,28 g
Tuky68,48 g
– nasycené39,68 g
– nenasycené25,14 g
–– mononenasycené21,33 g
–– polynenasycené3,82 g
––– omega 30,44 g
Vláknina11,52 g
Cholesterol 438 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy132,26 g
– cukry23,26 g
––– laktóza0,56 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
140 g 140 g hladké mouky (použila jsem celozrnnou) Mouka pšeničná hladká 140 g
cca 120 g 120 g nahrubo strouhaných jablek (odpovídá asi třem malým kusům) Jablko čerstvé 120 g
70 g 70 g másla Máslo kravské 70 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
2 lžíce 2 lžíce sladu (použila jsem ječmenný, zkusit ale můžete i rostlinný sirup nebo med) Slad ječný 30 g
1/2 1/2 kypřícího prášku (použila jsem bezfosfátový) Kypřící prášek
sušená mochyně Physalis čerstvá
makadamové oříšky Makadamový ořech
do poloviny těsta na špičku lžičky lžičky skořice Skořice ceylonská
do druhé poloviny těsta 1 lžíci lžíci kakaa Kakao prášek
trošku trošku sekané čokolády Čokoláda mléčná 30%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.