Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z pečených rajčat a česneku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 744 kJ /
895 kcal
Bílkoviny15,57 g
– z toho živočišné bílkoviny2,57 g
– z toho rostlinné bílkoviny13,00 g
Tuky37,58 g
– nasycené10,74 g
– nenasycené24,11 g
–– mononenasycené8,60 g
–– polynenasycené15,51 g
––– omega 30,50 g
Vláknina26,80 g
Cholesterol 65 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy115,20 g
– cukry83,18 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
800 g 800 g dobře uzrálých rajčat Rajče červené čerstvé 800 g
1 1 menší cibule (pokrájená na větší kousky) Cibule čerstvá 70 g
1 1 palice česneku (neloupaná, jednotlivé stroužky oddělené od sebe) Česnek čerstvý 70 g
tymián Tymián sušený
rozmarýn Rozmarýn sušený
oregáno Oregano sušené
olivový olej Olej olivový
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
1/2 litru 1/2 litru nejlépe kuřecího vývaru nebo bujonu Vývar kuřecí 500 ml
1-2 lžíce 1-2 lžíce cukru (záleží na kyselosti rajčat) Cukr bílý 37.5 g
chilli dle chuti, pokud máte rádi něco ostřejšího Chilli paprička sušená
1 lžička 1 lžička červeného vinného octa nebo citronové šťávy Ocet vinný červený 5 ml
1 lžíce 1 lžíce studeného másla Máslo kravské 10 g
2 lžíce 2 lžíce majonézy Majonéza 30 g
4 plátky 4 plátky slaniny pokrájené na proužky Špek
den stará bageta (či krajíc krajíc chleba pokrájet na kostičky) Chléb pšeničný kváskový
olivový olej Olej olivový
špetka špetka soli Sůl mořská
hrst hrst rukoly (či malých salátových listů) Rukola čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.