Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s černými fazolemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 323 kJ / 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,78 g |
Tuky | 4,93 g |
– nasycené | 0,82 g |
– nenasycené | 3,94 g |
–– mononenasycené | 2,43 g |
–– polynenasycené | 1,51 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 36,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 103,80 g |
– cukry | 49,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 malá dýně hokkaidó nebo cca 2 hrnky na kostky nakrájené dýně dle chuti | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
1 konzerva 1 konzerva černých fazolí | Fazole černé oko | |
slunečnicový olej nebo sezamový nebo olivový olej (my máme rádi značku Bohemia olej) | Olej slunečnicový | |
1 1 malá chilli paprička | Chilli paprička čerstvá | |
2 2 tlustomasé papriky (na barvě v podstatě nesejde) | Paprika červená čerstvá | 300 g |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 rozdrcené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
2 lžíce 2 lžíce římského kmínu | Římský kmín mletý | 30 g |
cca 0,5-0,75 litru cca 0,5-0,75 litru vody nebo zeleninového vývaru | Voda | 629.9999952316284 ml |
zeleninový bujón (doporučuji sypký Alnatura) | Bujón zeleninový | |
2 lžíce 2 lžíce agáve sirupu (není nutné) | Sirup agávový | 30 ml |
opražená dýňová semínka | Dýňová semínka | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
čerstvé oregano | Oregano čerstvé | |
opečená pita placka | Pita |