Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s černými fazolemi)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 323 kJ /
555 kcal
Bílkoviny14,78 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,78 g
Tuky4,93 g
– nasycené0,82 g
– nenasycené3,94 g
–– mononenasycené2,43 g
–– polynenasycené1,51 g
––– omega 30,00 g
Vláknina36,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy103,80 g
– cukry49,00 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 malá dýně hokkaidó nebo cca 2 hrnky na kostky nakrájené dýně dle chuti Dýně Hokkaidó čerstvá
1 konzerva 1 konzerva černých fazolí Fazole černé oko
slunečnicový olej nebo sezamový nebo olivový olej (my máme rádi značku Bohemia olej) Olej slunečnicový
1 1 malá chilli paprička Chilli paprička čerstvá
2 2 tlustomasé papriky (na barvě v podstatě nesejde) Paprika červená čerstvá 300 g
1 1 střední cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 rozdrcené stroužky česneku Česnek čerstvý 140 g
2 lžíce 2 lžíce římského kmínu Římský kmín mletý 30 g
cca 0,5-0,75 litru cca 0,5-0,75 litru vody nebo zeleninového vývaru Voda 629.9999952316284 ml
zeleninový bujón (doporučuji sypký Alnatura) Bujón zeleninový
2 lžíce 2 lžíce agáve sirupu (není nutné) Sirup agávový 30 ml
opražená dýňová semínka Dýňová semínka
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
čerstvé oregano Oregano čerstvé
opečená pita placka Pita

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.