Nutriční hodnoty (Kynutý jablečný závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 15 046 kJ / 3 596 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 62,15 g |
Tuky | 88,78 g |
– nasycené | 23,85 g |
– nenasycené | 57,50 g |
–– mononenasycené | 36,59 g |
–– polynenasycené | 20,91 g |
––– omega 3 | 1,68 g |
Vláknina | 51,70 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 702 mg |
Sůl | 1,62 g |
Sacharidy | 574,59 g |
– cukry | 217,00 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
100 g 100 g rozpuštěné Hery | Margarín | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
20 g 20 g čerstvého droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí) | Droždí pekařské lisované | 20 g |
8-10 8-10 jablek | Jablko čerstvé | 1350 g |
skořicový cukr (nebo skořice) | Cukr skořicový | |
cukr moučka | Cukr bílý | |
strouhanka (nebo mleté ořechy) | Strouhanka pšeničná | |
rozinky | Rozinky | |
rozpuštěné máslo | Máslo kravské | |
vejce na potření | Vejce slepičí |