Nutriční hodnoty (Telecí plec v medové krustě s mátovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 7 784 kJ / 1 860 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,27 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 106,27 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 39,00 g |
Tuky | 52,13 g |
– nasycené | 31,41 g |
– nenasycené | 17,80 g |
–– mononenasycené | 15,71 g |
–– polynenasycené | 2,10 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 44,50 g |
Cholesterol | 352 mg |
Sodík | 3,59 g |
Sůl | 8,85 g |
Sacharidy | 180,29 g |
– cukry | 31,09 g |
––– laktóza | 2,79 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
450 - 500 g 450 - 500 g telecí plece beze šlach | Telecí plec | 475 g |
medová marináda avokádo zakoupená hotová | ||
Pepř 4 barev - 1 lžíce, drcený | Pepř barevný mletý | |
1 lžička 1 lžička (dle potřeby) soli | Sůl mořská | 8 g |
cca 750 g 750 g oloupaných menších nekrájených brambor | Brambor zimní | 750 g |
400 g 400 g Mražený zelený hrášek | Hrášek zelený | 400 g |
cca 12 12 očištěných červených šalotek vcelku | Šalotka čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
3 3 - lžíce na hodně drobno posekané zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | |
výpek a šťáva z masa (zbytek několik lžic několik lžic na pánvi) | Výpek | |
2 hrsti 2 hrsti mátových lístků | Máta peprná list čerstvá | |
špetka špetka hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
3 - 4 lžíce 3 - 4 lžíce smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 87.5 ml |