Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Telecí plec v medové krustě s mátovým přelivem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie7 784 kJ /
1 860 kcal
Bílkoviny145,27 g
– z toho živočišné bílkoviny106,27 g
– z toho rostlinné bílkoviny39,00 g
Tuky52,13 g
– nasycené31,41 g
– nenasycené17,80 g
–– mononenasycené15,71 g
–– polynenasycené2,10 g
––– omega 30,49 g
Vláknina44,50 g
Cholesterol 352 mg
Sodík 3,59 g
Sůl8,85 g
Sacharidy180,29 g
– cukry31,09 g
––– laktóza2,79 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
450 - 500 g 450 - 500 g telecí plece beze šlach Telecí plec 475 g
medová marináda avokádo zakoupená hotová
Pepř 4 barev - 1 lžíce, drcený Pepř barevný mletý
1 lžička 1 lžička (dle potřeby) soli Sůl mořská 8 g
cca 750 g 750 g oloupaných menších nekrájených brambor Brambor zimní 750 g
400 g 400 g Mražený zelený hrášek Hrášek zelený 400 g
cca 12 12 očištěných červených šalotek vcelku Šalotka čerstvá
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
3 3 - lžíce na hodně drobno posekané zelené petrželky Petržel nať čerstvá
výpek a šťáva z masa (zbytek několik lžic několik lžic na pánvi) Výpek
2 hrsti 2 hrsti mátových lístků Máta peprná list čerstvá
špetka špetka hladké mouky Mouka pšeničná hladká
3 - 4 lžíce 3 - 4 lžíce smetany ke šlehání 33% Smetana kravská sladká 30% 87.5 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.