Nutriční hodnoty (Falafel z červené řepy s mátou a kuskusem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 796 kJ / 907 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,85 g |
Tuky | 71,36 g |
– nasycené | 11,03 g |
– nenasycené | 56,53 g |
–– mononenasycené | 42,51 g |
–– polynenasycené | 14,03 g |
––– omega 3 | 0,37 g |
Vláknina | 6,95 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 118 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 45,44 g |
– cukry | 32,97 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 plechovka 1 plechovka cizrny (můžete použít i suchou cizrnu, kterou necháte nabobtnat přes noc ve vodě) | Cizrna | |
1 1 uvařená červená řepa | Červená řepa čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce sezamových semínek | Sezam loupaný | 30 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 lžička 1 lžička mletého římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného zázvoru | Zázvor sušený | 2.5 g |
mouka na zahuštění (použila jsem špaldovou) | Mouka pšeničná hladká | |
kuskus | Kuskus pšeničný | |
šťáva z 1/2 citrónu | Šťáva z citrónu | |
1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
čerstvá máta | Máta peprná list čerstvá | |
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
sůl | Sůl mořská |