Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Falafel z červené řepy s mátou a kuskusem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 796 kJ /
907 kcal
Bílkoviny18,53 g
– z toho živočišné bílkoviny8,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,85 g
Tuky71,36 g
– nasycené11,03 g
– nenasycené56,53 g
–– mononenasycené42,51 g
–– polynenasycené14,03 g
––– omega 30,37 g
Vláknina6,95 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 118 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy45,44 g
– cukry32,97 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 plechovka 1 plechovka cizrny (můžete použít i suchou cizrnu, kterou necháte nabobtnat přes noc ve vodě) Cizrna
1 1 uvařená červená řepa Červená řepa čerstvá
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 lžíce 2 lžíce sezamových semínek Sezam loupaný 30 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 lžička 1 lžička mletého římského kmínu Římský kmín mletý 7 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného zázvoru Zázvor sušený 2.5 g
mouka na zahuštění (použila jsem špaldovou) Mouka pšeničná hladká
kuskus Kuskus pšeničný
šťáva z 1/2 citrónu Šťáva z citrónu
1 lžíce 1 lžíce medu Med nepasterovaný 36 g
čerstvá máta Máta peprná list čerstvá
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje Olej olivový 44 ml
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.