Nutriční hodnoty (Velikonoční dárek s perníčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 16 988 kJ / 4 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,16 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 46,66 g |
Tuky | 123,05 g |
– nasycené | 69,29 g |
– nenasycené | 46,31 g |
–– mononenasycené | 38,06 g |
–– polynenasycené | 8,25 g |
––– omega 3 | 0,82 g |
Vláknina | 15,75 g |
Cholesterol | 824 mg |
Sodík | 3,60 g |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 662,21 g |
– cukry | 378,28 g |
––– laktóza | 0,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
150 g 150 g cukru moučka | Cukr bílý | 150 g |
1 lžíce 1 lžíce mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 15 g |
1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
2 lžíce 2 lžíce teplého medu | Med nepasterovaný | 72 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
5 5 roztlučených hřebíčků | Hřebíček | |
1 1 žloutek na potření | Vaječný žloutek | 23 g |
1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
150 g 150 g cukr moučka | Cukr bílý | 150 g |
potravinářské barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |