Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřová plec na slanině a jablku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie8 426 kJ /
2 014 kcal
Bílkoviny179,32 g
– z toho živočišné bílkoviny175,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,32 g
Tuky124,95 g
– nasycené52,79 g
– nenasycené61,80 g
–– mononenasycené52,39 g
–– polynenasycené9,40 g
––– omega 30,43 g
Vláknina16,69 g
Cholesterol 628 mg
Sodík 2,09 g
Sůl4,95 g
Sacharidy38,18 g
– cukry24,84 g
––– laktóza0,02 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
850 g 850 g vepřové plece vcelku Vepřová plec 850 g
100 g 100 g slaniny (nakrájené na drobné kostičky) Špek 100 g
350 ml 350 ml vývaru (nebo vody) Vývar hovězí 350 ml
3 stroužky 3 stroužky česneku (nakrájených na tenké plátky) Česnek čerstvý 21 g
2 2 středně velké cibule (nakrájené nadrobno) Cibule čerstvá 140 g
1 1 menší mrkev (nastrounaná na hrubých slzičkách) Mrkev čerstvá 50 g
1 1 středně velké jablko (nastrouhané na hrubých slzičkách) Jablko čerstvé 150 g
1 1 tenký plátek másla (ke slanině) Máslo kravské 1 g
1 1 širší plátek másla na zjemnění šťávy Máslo kravské 1 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
čerstvé bylinky na posypání hotového jídla Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.