Nutriční hodnoty (Vepřová plec na slanině a jablku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 426 kJ / 2 014 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 179,32 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 175,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,32 g |
Tuky | 124,95 g |
– nasycené | 52,79 g |
– nenasycené | 61,80 g |
–– mononenasycené | 52,39 g |
–– polynenasycené | 9,40 g |
––– omega 3 | 0,43 g |
Vláknina | 16,69 g |
Cholesterol | 628 mg |
Sodík | 2,09 g |
Sůl | 4,95 g |
Sacharidy | 38,18 g |
– cukry | 24,84 g |
––– laktóza | 0,02 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
850 g 850 g vepřové plece vcelku | Vepřová plec | 850 g |
100 g 100 g slaniny (nakrájené na drobné kostičky) | Špek | 100 g |
350 ml 350 ml vývaru (nebo vody) | Vývar hovězí | 350 ml |
3 stroužky 3 stroužky česneku (nakrájených na tenké plátky) | Česnek čerstvý | 21 g |
2 2 středně velké cibule (nakrájené nadrobno) | Cibule čerstvá | 140 g |
1 1 menší mrkev (nastrounaná na hrubých slzičkách) | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 středně velké jablko (nastrouhané na hrubých slzičkách) | Jablko čerstvé | 150 g |
1 1 tenký plátek másla (ke slanině) | Máslo kravské | 1 g |
1 1 širší plátek másla na zjemnění šťávy | Máslo kravské | 1 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
čerstvé bylinky na posypání hotového jídla | Petržel nať čerstvá |