Nutriční hodnoty (Makové lívance s povidly a tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 14 790 kJ / 3 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 64,26 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 53,45 g |
Tuky | 93,58 g |
– nasycené | 39,44 g |
– nenasycené | 42,65 g |
–– mononenasycené | 23,21 g |
–– polynenasycené | 19,44 g |
––– omega 3 | 0,93 g |
Vláknina | 33,15 g |
Cholesterol | 688 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 538,90 g |
– cukry | 285,15 g |
––– laktóza | 36,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
20 g 20 g droždí (nebo 1KL prášku do pečiva) | Droždí pekařské lisované | 20 g |
50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
50 g 50 g mletého máku | Mák modrý mletý | 50 g |
1 KL 1 KL citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
1 KL 1 KL mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
olej na pečení | Olej řepkový | |
200 g 200 g švestkových povidel | Povidla | 200 g |
250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |