Nutriční hodnoty (Houbový kuba s pastiňákovo-celerovým pyré)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 902 kJ / 1 889 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 41,96 g |
Tuky | 10,34 g |
– nasycené | 2,36 g |
– nenasycené | 7,61 g |
–– mononenasycené | 1,56 g |
–– polynenasycené | 6,06 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 43,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 387,60 g |
– cukry | 18,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
0,5 kg 0,5 kg krup | Kroupy ječné | 500 g |
vrchovatá hrst hrst hub (výborné jsou lišky či kotrč, ale použít můžete i tradičnější hříbky) | Liška obecná čerstvá | |
zeleninový vývar nebo dobrý bujón (např. sypký Alnatura) | Vývar zeleninový | |
2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
větší stroužek stroužek česneku | Česnek čerstvý | |
tymián | Tymián sušený | |
pepř | Pepř černý | |
olej | Olej řepkový | |
2 2 větší pastiňáky | ||
středně velký celer | Celer bulva čerstvá | |
patizon o hmotnosti celeru a pastiňáku | Pastinák čerstvý | |
olivový olej | Olej olivový | |
čerstvý rozmarýn | Rozmarýn čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
půl lžičky lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená |