Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Čočková polévka s celerem a šunkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 637 kJ /
1 108 kcal
Bílkoviny77,25 g
– z toho živočišné bílkoviny0,01 g
– z toho rostlinné bílkoviny77,24 g
Tuky7,67 g
– nasycené1,69 g
– nenasycené5,90 g
–– mononenasycené1,91 g
–– polynenasycené3,99 g
––– omega 30,00 g
Vláknina70,14 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy149,81 g
– cukry13,23 g
––– laktóza0,01 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g čočky Čočka hnědá neloupaná 300 g
200 g 200 g celeru vcelku Celer bulva čerstvá 200 g
1 1 cm silný plátek másla Máslo kravské 1 g
1 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno Cibule čerstvá 70 g
3 stroužky 3 stroužky česneku nakrájeného nadrobno Česnek čerstvý 21 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
5 kuliček 5 kuliček nového koření Pepř černý
5 kuliček 5 kuliček pepře Pepř černý
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
voda Voda
1 1 cm silný plátek šunky (osmažený na troše másla, poté nakrájený na kostičky) Šunka vepřová vařená
tenké úzké proužky ze syrového celeru Celer bulva čerstvá
máslo na osmažení Máslo kravské

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.