Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Žampiony na špeku,s cuketou a paprikou/druhá verze s míchanými vejci)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 021 kJ /
722 kcal
Bílkoviny18,35 g
– z toho živočišné bílkoviny1,76 g
– z toho rostlinné bílkoviny16,60 g
Tuky49,78 g
– nasycené22,23 g
– nenasycené26,61 g
–– mononenasycené21,85 g
–– polynenasycené4,76 g
––– omega 30,48 g
Vláknina25,19 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 3,50 g
Sůl8,30 g
Sacharidy40,53 g
– cukry19,89 g
––– laktóza0,01 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g žampionů (kloboučky nakrájet na plátky) Žampion čerstvý 300 g
200 g 200 g cukety (nakrájet na kostičky) Cuketa čerstvá 200 g
150 g 150 g masitější oranžové papriky (nakrájet nadrobno) Paprika oranžová čerstvá 150 g
50 g 50 g špeku (nakrájet nadrobno) Špek 50 g
1 1 středně velká cibule (nakrájet nadrobno) Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku (nakrájet nadrobno) Česnek čerstvý 14 g
6 lístků 6 lístků čerstvého rozmarýnu (nakrájet najemno) Rozmarýn čerstvý
5 5 sušených rajčat v oleji (nakrájet nadrobno) Rajčata červená sušená v oleji
1 1 cm plátek másla Máslo kravské 1 g
1 lžička 1 lžička oleje Olej řepkový 5 ml
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu Kmín mletý 2.5 g
3 lžíce 3 lžíce sojové omáčky Sójová omáčka Tamari 45 ml
5 lžic 5 lžic vody na podlití Voda 90 ml
sůl Sůl mořská
mletý pepř podle potřeby Pepř černý mletý
zelené bylinky podle chuti Petržel nať čerstvá
na osobu 1 vejce (usmažené na másle) Vejce slepičí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.