Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Segedín z hlívy a zakysanky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie2 480 kJ /
593 kcal
Bílkoviny18,56 g
– z toho živočišné bílkoviny5,60 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,96 g
Tuky24,64 g
– nasycené14,98 g
– nenasycené8,25 g
–– mononenasycené6,91 g
–– polynenasycené1,35 g
––– omega 30,20 g
Vláknina29,00 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 2,11 g
Sůl5,20 g
Sacharidy62,10 g
– cukry33,60 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g hlívy ústřičné Hlíva ústřičná syrová 200 g
2 2 menší cibule Cibule čerstvá 140 g
200-300 g 200-300 g kysaného zelí Zelí bílé kvašené 250 g
200 g 200 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
olej Olej řepkový
1 lžíce 1 lžíce škrobu Bramborový škrob 15 g
1 lžíce 1 lžíce sladkého kečupu Kečup sladký 15 ml
1 lžíce 1 lžíce sladké mleté papriky Paprika červená sušená 10 g
2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu Kmín mletý 10 g
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
3 kuličky 3 kuličky nového koření (či jalovce) Nové koření
kayenský pepř (nebo pálivá paprika) Chilli paprička mletá
pár pár lístečků petrželky (či tymiánu) Petržel nať čerstvá
1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany na každou porci Smetana kravská zakysaná 12% 25 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.