Nutriční hodnoty (Nadivka ke krutimu masu pecena ve forme kulicek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 221 kJ / 1 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,43 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,91 g |
Tuky | 117,17 g |
– nasycené | 67,81 g |
– nenasycené | 43,17 g |
–– mononenasycené | 37,38 g |
–– polynenasycené | 5,80 g |
––– omega 3 | 0,42 g |
Vláknina | 96,60 g |
Cholesterol | 824 mg |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 2,95 g |
Sacharidy | 83,56 g |
– cukry | 50,96 g |
––– laktóza | 7,06 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 celý bochník celozrnného toustového chleba | Toast pšeničný bílý | 20 g |
2 2 střední velikosti cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
3-4 řapíky 3-4 řapíky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 1750 g |
115 g 115 g másla | Máslo kravské | 115 g |
2 2 polévkové lžíce másla | Máslo kravské | 2 g |
125 ml 125 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
brambory (tolik aby po rozmačkání daly 2 hrníčky hrníčky velikosti 250 ml) | Brambor zimní | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |