Nutriční hodnoty (Kuře na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 976 kJ / 1 428 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,15 g |
Tuky | 75,95 g |
– nasycené | 32,53 g |
– nenasycené | 42,09 g |
–– mononenasycené | 34,09 g |
–– polynenasycené | 8,00 g |
––– omega 3 | 1,06 g |
Vláknina | 7,90 g |
Cholesterol | 53 mg |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 64,73 g |
– cukry | 29,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 rozporcované kuře (používám z volného výběhu) | Kuře | |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
kousek kousek másla velikosti ořechu | Vlašské ořechy | |
75 g 75 g anglické slaniny | Anglická slanina | 75 g |
175 g 175 g menších žampiónů | Žampion čerstvý | 175 g |
16 16 malých cibulek | Cibulka jarní čerstvá | |
4 lžíce 4 lžíce koňaku nebo brandy | Brandy | 60 ml |
3 lžíce 3 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
400 ml 400 ml kvalitního suchého červeného vína | Víno červené suché | 400 ml |
150 ml 150 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 150 ml |
1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
snítka snítka tymiánu | Tymián sušený | |
snítka snítka petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
snítka snítka oregána | Oregano sušené | |
snítka snítka estragonu | Estragon sušený | |
štipec štipec muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |