Nutriční hodnoty (Dýňová polévka se zázvorem a kari)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 1 599 kJ / 382 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,11 g |
Tuky | 35,04 g |
– nasycené | 9,05 g |
– nenasycené | 25,83 g |
–– mononenasycené | 22,45 g |
–– polynenasycené | 3,37 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 7,27 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,69 g |
– cukry | 4,49 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 dýně hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 27.5 ml |
1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
3 3 tenké plátky zázvoru | Zázvor sušený | |
1 lžička 1 lžička kari koření | Kari | 5 g |
1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
smetana na vaření (dle chuti) | Smetana kravská sladká 12% |